Saturday, March 1, 2014

SELESAI SUDAH E- RESUME & CODING HTML (INDIVIDUAL ASSIGN.)

 
 
 
Dah lama kn Gadis x update?? X de masa lah... Semester ni bizi ngan pelbagai assignment. Semester ni agak mncabar ksabaran & ktekunan Gadis amat dperlukan.. Assignment2 sem ni memerlukan ad sifatnya kekreatifan dlm diri Gadis. Jujurlah ye,, Gadis memang x reti nk mlukis atau mmpunyai imaginasi yg kreatif... Sbb tu bila naik ke Form 4 & 5 x amik msk kls seni... hehehehe..

Nk cite ckit psl subjek yg Gadis study pd sem ni.. Sem 3 ni mrupakan semester last Gadis study or amik subjek BEL (English sub.), CTU (sub. Agama Islam) & Ko-kurikulum (KESATRIA NEGARA yg trchenta,, hahaha ;) ). Sem ni jgk Gadis bnyk study psl skill.. I mean, study psl "PUBLIC SPEAKING", "PROMOTION", "CODING HTML", "MULTIMEDIA, buat E-resume pakai MX Director" & study jgk "INSTRUCTIONAL TO MEDIA & APPLICATIONS".  First, bila nk register courses rasa nervous n tkut sbb kna study psl benda2 ni.. Semuanya skill... Pyhnya!!!
Dh la Gadis kureng bab2 skill. Tp nk buat mcm mne, kena lah hadap jgk..





Dua, tiga mnggu yg lalu, Gadis trpaksa  mguatkan diri, tenaga & buka daya pemikiran yg kreatif utk mnyiapkan assigment Coding HTML.. Kena buat personal website.. Memanglah dh ad blog sndiri tp tu pun ad org lain yg tlong editkan... hihihihi.. :). Dlm masa yg sama kena pkirkan psl e-resume n coporate website.. HUH!!!! Memang buat penat kepala otak,,, lwt pg bru tidow... :(. Room mates pn sama.. Kteorg mmang kena kerja keras...

Jadi, seminggu yg lps dh submit E-resume tu.. Harap2 sir bg markah yg memuaskan hati,, (to Sir Faizal) :). Lega dh ckit,,.. Tp skang kena prepared utk assignment group plak. Bizi sesangat. 2 hri lps bru siap buat Personal Website n bru submit Khamis lps.. Pening n rasa serabut giler kepala ngan coding2 HTML tu... $_$. Alhamdulillah, dpt jgk siap.. Walaupun hasilnya x thulah ok ke x tp harap2 lecturer dpt bg mrkah yg ok... (to Sir Akmal Faiz) :).





This is "MY E-RESUME".. :)




Trhasil lh "MY PERSONAL WEBSITE"... Biasa2 jew... hihihi




Ini "HOMEPAGE WEBSITE "... Just simple... ;)


Walaupun, Gadis x pro mcm kwn2 lain, tp Gadis cuba utk buat yg trbaik.. Skrg tgh prepare utk group assignment plak.. Penat gilerrrr...!!! Ok lh dlu,, masa mncemburuiku,, huhuhuhu.. Sbnrnya, ad bnyk assignment yg kena buat tp Gadis curi masa kejap utk update blog... Hanya utk brkongsi cerita pd semseter ini... Skrg dh nk msk mnggu last kuliah. Lps ni dh nk final exam & final test. Rasa brdebar plak,.. Semoga result semester ni lebih baik drp sebelumnya.. Doakan Gadis... :). Wassalam... 






















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...