Wednesday, May 23, 2012

Memori Oh Memori.........*********^^^^^^********

Kalau berbicara pasal kenangan atau memori aku pasti ramai yg akan terkenang2 kan.....<<< . Aku pun ada mcm2 memori yg x akan aku lupakan.... Dlm entry ni aku muatkan beberapa keping foto yg menjadi memori manisku buat selamanya....... ^_^


Kenangan Form 5 scn 2 Batch 2012 di Jamuan Akhir Tahun



Gmbar ni kenangan aku ngan kawan2 di hostel skolah. Time ni kitorang dh nk last exam SPM 2012..

With My Best Friend.... :))

Ni pun Best Friends Ak Jgk.....


Kat Pintu Hostel.....



Hari Sukan Asrama

Gmbar ni plak aku bersama ckg Kimia dan kawan2 dlm Chemistry Lab.....

Eksperimen Pengaratan Paku Besi,,,,, BBBBeeeeeesssssttttt....... ^_^
Smua kenangan2 ni akan aku ingt selamanya. Smua kenangan manis dan pahit aku dapat kongsi bersama-sama guru dan kawan2..... :D. Sampai ke hari ini aku masih mengingati skolah, guru2ku dan kawan2. Mereka membuatkan hidupku menjadi ceria, bahagia dan aku rasa beruntung sebab mempunyai kawan2 yg always happy go lucky.....


X dilupakan juga kenangan2 manis dan pahit yg aku kongsi bersama familiku yang tersayang. :))Keluargaku juga ibarat kawan baik bagiku. Kami akan meluangkan masa bersama bila kakak dan abang balik ke kampung,,,, maklumlah diorang bukannya dapat balik selalu... Aku rasa gembira sangat sebab mempunyai ahli keluarga yg memahami antara satu sama lain,,,, walaupun ada kalanya kitorang bertikam lidah...... ******<<<< ...... Tp itu lumrah dlm setiap kehidupan manusia kan.....

Pokoknya, kenangan/memori sangat bermakna dlm hidupkU,,,,, dan aku sangat merindui org2 yg ad dlm gmbr2 yg aku muatkan di atas.... Kalaulah masa boleh di putar kembali,,,,, aku nk kembali ke masa dulu yg sangat nostalgia bagiku....''''''''''*******.......... ^_^

Saturday, May 19, 2012

Bakal Melangkah ke Dunia Baru ;)

Sebelum ni aku ad post entry pasal pemilihan tempat belajar selepas SPM 2011 iaitu antara Form 6 & UiTM. Undi telah dibuat dan keputusan rasmi pun telah dicapai....,,,, kihkihkih... >_<.. Mcm nk buat pilihan raya laa plak. Selepas mendapat pandangan dan khidmat kaunseling drp beberapa orang yang pakar,, aku decide utk terima ke UiTM. Walaupun rmai member2 skolah aku x brape setuju ngan keputusan nie,,, tp keputusan aku adalah muktamad dan tiada paksaan daripada sesiapa pun.... Peluang dh ada depan mata,, x kn nk tolak, kan????? Kucing pun x tolak, klau ikan segar dh ada depan mata dia....


Bkn senang aku nk dpt peluang mcm ni. Mjur lah aku isi borang MDAB tuu,, dan alhamdulillah aku dapat ke u. Berbanding member aku yg sorang tuu,,dia ada isi borang ni,, tp x dpt.... :( Aku amk keputusan ke UiTM ni, bukan nk berbangga diri sebab dpt msuk universiti lebih awal drp member2 aku yg dh stay kat form 6 skng ni.... tp aku nk blajar dan mungkin aku dpt merasai pengalaman suasana di u. nanti. Lg pun rmai yg ckap,, pra perdagangan ni x de laa susah mana pun... Yg penting kite faham apa yg lecturer ajar, blajar dan berusaha utk berjaya,,,, insyaallah kejayaan akan bersama kite...


Ada sorang ckg aku ni ckp suasana pembelajaran di U x sama ngan di skolah.. Aku dh sedia maklum tahu pasal hal ni. Yg penting dia ckap bila di U,, kite kena kawan dengan smua orang walaupun bukan drp fakulti yg sama ngan kite... Tp kawan pun kene laa pndai plih,,,,,  Dia pun ada ckap di U ni suasana pembelajarannya seronok.... ^_^.... Buat x sbar aku nk g blajar... Beberapa minggu lagi aku akan melangkah ke KAMPUS UiTM MACHANG,,,,, dan aku akan tinggalkan my LOVELY FAMILY and  FACEBOOK and alsoooo MY CUTIE AND BEAUTIFUL BLOGGGGG...... HUHUHUHUHU.....
Bukan sehari dua deerrr,,, tp mungkin brminggu atau brbulan..... OH,,,, X SANGGUP AKU NK BRPISAH NGAN KALIAN....



Ini adalah first time aku berada jauh dr famili dlm jangka masa yg lama,,, walaupun kampus tuu dlm negeri sndiri..... tp agak jauh ngan kampung aku tinggal nie... Tp perlulah aku korban demi pelajaran... Agak2 camne erkkk suasana bila blajar kt sana?????  Harap2 dipermudahkan pengajianku dan moga2 aku dapat ikuti apa yg diajar oleh lecturer sekaligus aku harap aku mendapat result yg ok bila exam..... AMINNNNN...


Jd mungkin lps ni aku sunyi drp dunia blogger ni....  


p/s : Sesiapa yg baca entry nie,, doakan kejayaan aku  d U nanti,......

Friday, May 11, 2012

Form 6 ke UITM.....????

Entry yg mungkin membosanku sedikit. 8 Mei yg lalu aku ke SMKRP utk mendftar ting.6. Aku post entry ni pun sekadar utk brkongsi pengalaman bru prsekolahan walau bru setahun meninggal alam prsekolahan.  Pada first day nk dftr aku rasa malas nk bgun pg2,, gosok gigi, mandi.... Al-maklumlah,, dh lama x bgun pg2... In the deep of my heart, sbenarnya aku rasa trpaksa utk meneruskn pengajian ke ting.6 ni. Tetapi memikirkan tiada peluang utk melanjutkan pengajian ke mana2 IPT, aku dftr laa jgk.


Tetapi beberapa minit yg lalu aku menerima msj drp drp kwan baik aku yg menanyakan sama ada aku sudah membuat semakan keputusan prmohonan ke UITM "PROGRAM PRA DIPLOMA MDAB". Lepas trima msj tu ak terus buat semakan,, dan keputusan  sungguh mengembirakan dan membahagiakan aku. Aku berjaya mendapat tempat di UITM di bawah pra diploma (PERDAGANGAN). Memang aku akui aku sngt gembira ngan keputusan nie.... Sudah bnyk kali aku trlepas peluang utk melanjutkan pengajian ke universiti.... Tetapi alhamdullillah,, di bawah program MDAB ini aku mendapat peluang utk melanjutkan pengajian ke peringkat u....



Namun, aku trsepit dlm sedikit dilema.... Aku diterima msuk ke ting. 6 dan sudah mendftr, tetapi aku juga menerima tawaran pra diploma UITM... Lantas aku bertanya pendapat kpd k.iparku. Katanya, lebih baik aku menerima tawaran ni... Bukan senang aku nk dpt tawaran sebegini... Kawan aku juga menerima keputusan yg sama. Kami gembira sngt.... :))


Aku memang nk sngt ke u... Nk sngt merasai pengalaman belajar d universiti walaupun kampusnya di negeri kelahiranku sndiri. Aku kena buat keputusan yg betul dan tepat kerana ia adalah masa depan aku kelak..." YA ALLAH TULUS DARI LUBUK HATI HAMBA-MU INI MEMOHON KPD-MU AGAR MEMBANTU HAMBA-MU INI MEMBUAT KEPUTUSAN YG TEPAT UNTUK MASA DEPAN AKU. BANTULAH HAMBA MEMBUAT KEPUTUSAN YG BETUL, YA ALLAH...... HAMBA MEMOHON KPD-MU, YA ALLAH......."

Tuesday, May 8, 2012

Hari Ini,,, Aku Sedih Sesangat..... :(









Ari ni semua lepasan SPM 2011 dh blh check UPU. Aku pun dh semak tp seribu kali sayang,,, mungkin bukan rezeki aku.. Rezeki aku mungkin di ting.6,,, tp x pe,, asalkan masih ada tmpt utk aku blajar... Tu pun aku aku dh brsyukur.... Memang aku akui aku jeles ngan kawan2 aku yg dpt U, matriks,,, bila on9 FB smua duk story-morry, brtanya2 psal U... ak rasa sedih sngt mengenangkn nsib aku yg x mcm diorang. Tp aku tau mungkin ALLAH nk ak terus brusaha buat yg trbaek.... Nsib setiap insan brbeza2,,, x sama, dan mungkin ia mengajar aku erti kesabaran dan sentiasa brusaha utk capai kejayaan...


Esok aku akn dftr ting.6 dan kembali smula ke skolahku yg dulu... cehhh dulu ke???? bru setahun tinggalkn SMKRP... he9.... Walaupun aku ada dgr yg ting.6 ni susah, tp aku akn buat ianya x susah... hahahahaha.... nk sedapkn hati lar,,,, Lau ape pun aku akn brusaha di Ting.6 pulak... Entry kali ni pendek jew,, sebab masih dlm mood sedih.... huhuhuhu... Jd lps buat dan post entry ni aku nk msuk tdow,,,.... zzzzzzz




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...