Saturday, May 19, 2012

Bakal Melangkah ke Dunia Baru ;)

Sebelum ni aku ad post entry pasal pemilihan tempat belajar selepas SPM 2011 iaitu antara Form 6 & UiTM. Undi telah dibuat dan keputusan rasmi pun telah dicapai....,,,, kihkihkih... >_<.. Mcm nk buat pilihan raya laa plak. Selepas mendapat pandangan dan khidmat kaunseling drp beberapa orang yang pakar,, aku decide utk terima ke UiTM. Walaupun rmai member2 skolah aku x brape setuju ngan keputusan nie,,, tp keputusan aku adalah muktamad dan tiada paksaan daripada sesiapa pun.... Peluang dh ada depan mata,, x kn nk tolak, kan????? Kucing pun x tolak, klau ikan segar dh ada depan mata dia....


Bkn senang aku nk dpt peluang mcm ni. Mjur lah aku isi borang MDAB tuu,, dan alhamdulillah aku dapat ke u. Berbanding member aku yg sorang tuu,,dia ada isi borang ni,, tp x dpt.... :( Aku amk keputusan ke UiTM ni, bukan nk berbangga diri sebab dpt msuk universiti lebih awal drp member2 aku yg dh stay kat form 6 skng ni.... tp aku nk blajar dan mungkin aku dpt merasai pengalaman suasana di u. nanti. Lg pun rmai yg ckap,, pra perdagangan ni x de laa susah mana pun... Yg penting kite faham apa yg lecturer ajar, blajar dan berusaha utk berjaya,,,, insyaallah kejayaan akan bersama kite...


Ada sorang ckg aku ni ckp suasana pembelajaran di U x sama ngan di skolah.. Aku dh sedia maklum tahu pasal hal ni. Yg penting dia ckap bila di U,, kite kena kawan dengan smua orang walaupun bukan drp fakulti yg sama ngan kite... Tp kawan pun kene laa pndai plih,,,,,  Dia pun ada ckap di U ni suasana pembelajarannya seronok.... ^_^.... Buat x sbar aku nk g blajar... Beberapa minggu lagi aku akan melangkah ke KAMPUS UiTM MACHANG,,,,, dan aku akan tinggalkan my LOVELY FAMILY and  FACEBOOK and alsoooo MY CUTIE AND BEAUTIFUL BLOGGGGG...... HUHUHUHUHU.....
Bukan sehari dua deerrr,,, tp mungkin brminggu atau brbulan..... OH,,,, X SANGGUP AKU NK BRPISAH NGAN KALIAN....



Ini adalah first time aku berada jauh dr famili dlm jangka masa yg lama,,, walaupun kampus tuu dlm negeri sndiri..... tp agak jauh ngan kampung aku tinggal nie... Tp perlulah aku korban demi pelajaran... Agak2 camne erkkk suasana bila blajar kt sana?????  Harap2 dipermudahkan pengajianku dan moga2 aku dapat ikuti apa yg diajar oleh lecturer sekaligus aku harap aku mendapat result yg ok bila exam..... AMINNNNN...


Jd mungkin lps ni aku sunyi drp dunia blogger ni....  


p/s : Sesiapa yg baca entry nie,, doakan kejayaan aku  d U nanti,......

2 comments:

nana elyana said...

follow sy juge :)

Shereen Yahya said...

Alhamdulillah .
yakin dgn kptusan adik tu , ok ..
All the best ,,
tanya la , adik na tnye ape ..
blh inbox kat FB akk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...