Saturday, February 23, 2013

First Time Join Dinner Event..... ^_^

Walaupun dah nk msuk lewat malam, aku still nak mencoret sikit cerita dlm blog aku ni... Nak tido, mata pun tak ngantuk lagi... Kali ni aku nak sharing something ngan korang. 


Beberapa hari yang lalu, aku ada join satu event yang dianjurkan oleh IMAGE a.k.a FAKULTI PENGURUSAN MAKLUMAT. Event tu ialah IMAGE ANUUAL GRAND DINNER kat TOK AMAN BALI BEACH RESORT, TOK BALI. First dapat tahu ada dinner, duk timbang2 nk pegi ke tak.... Last2 ada kawan suggest suruh daftar.   So, aku ngan 2 orang kawan aku daftar lah..... Lepas daftar terfikir jugak camner la dinner tu nanti.... Maklumlah first time nak join dinner... hehehe




Tok Aman Bali Beach Resort


Sampai je hari nak pegi dinner tu, kawan2 aku yang tak pegi sibuk jeles sebab dia orang cakap rugi tak daftar..... huhuhu... Sori kalau u olls terasa apa yang tulis ni my lovely buddies.... ;).. Petang tu, dalam jam 5 lebih, kita orang gather kat medan ilmu. Dari kolej, kita orang naik tenggiling... Bila sampai di medan ilmu, aku dapat tengok ramai yang pakai dress yang boleh dikatakan cantik2 belaka.... Tapi yang penting, dress yang kita orang semua pakai adalah dress labuh yee or dalam kata lain menutup aurat..... ^_^.




posing dulu sebelum naik bas... hehehe



Dalam jam 6 lebih baru kita orang bergerak meninggalkan perkarangan medan ilmu UiTM dengan menaiki bas. Bila sampai kat resort tu, kita orang diarahkan untuk solat maghrib dulu.. Solat mesti diutamakan... :). Lepas tu, kita orang kena daftar and masa daftar, exco IMAGE ada bagi keratan kertas macam ni,,,,,


untuk cabutan bertuah,,, tapi aku tak dapat....  :(



First tengok resort tu,, aku terus teringat... Jalan nak resort banyak kali dah aku dengan famili laluinya.... Daripada atas jambatan, dapat tengok resort tu,, memang cantik..... Anak2 sedara aku sering tanya ayah dia a.k.a abang aku,, "bila nak cuti kat resort tu???"... Last2 aku yang sampai situ.... hehehe...


Sebelum masuk dewan besar kat situ, sempat lagi aku ngan kawan aku bergambar.... hihihihihi...
Take a picture a few time.... "SMILE.... :)"









Sebaik sahaja melangkah masuk ke dalam dewan tu,,,,, terpegun la kejap... Dewan tu besar,,,, tak pernah aku masuk dewan besar macam tu... Tambah pulak ngan dekorasi dalam tu... Sepanjang event tu berlangsung, macam2 aktiviti ada... Antaranya forum diskusi antara student IM110 UiTM Machang dengan Dekan UiTM Puncak Alam... Macam2 perkara yang didiskusikan.... Ada cabutan bertuah, nyanyian drp student2 senior, and ada jugak "fashion show"..... Menarik jugak dinner malam tu,,, memang tak rugi aku ngan kawan2 join... ^_^. Sambil2 "melantak" makanan yang dihidangkan,, boleh tengok acara yang sedang berlangsung.... Memang happening..... :)


Sebelum balik,, sempat lagi kita orang bergambar... Yela,, jarang2 dapat join event dinner macam ni... Tambah lagi kat resort,, walaupun dalam negeri sendiri.... Rasa bertuah badan dapat merasai pengalaman pegi dinner....



Sebelum balik,,, ambik gambar kenangan... :)
*gambar tak berapa clear*


Saturday, February 2, 2013

I Enjoy My Student's Life Very Well.... :)

 
 
 
 
 
 
 
Rindunya kt my lovely blog ni. Lama dah tak update. Maklumlah sejak  dapat sambung belajar... ^_^. Ni pun curi2 masa update blog, padahal assignment berlambak depan mata... hehehehe. Sejak aku "terjebak" dengan DIPLOMA PENGURUSAN MAKLUMAT @ IM110, memang best course ni,, sebab tak de subjek math tapi agak memenatkan sikit... Assignment berlambak2, sampai tak tahu nk start buat yg mana satu... huhuhuhu.


Bila dah masuk diploma ni, kena kuatkan mental and fizikal sebab kena join bnyk club and persatuan... Kena blajar kawad... Tapi Kor yg aku join ok sikit drp Kor yg kawan2 aku join... Aku dpt KESATRIA NEGARA..... :). Ada yg cakap, lau masuk KESAT...,, nnti bila nk masuk part 2 blh tukar... Bestnyaaaa... :D.. Kawan2 aku merungut bila dapat tahu aku dapat KESAT.. Padahal isi borang sama-sama... Walaupun aku tak berapa minat bab2 kawad,,, tapi terpaksa lah kena "hadap" jugak... huhuhuhu...


Dalam masa yg sama, aku kena kejar and kutip seberapa bnyk KUPON... Nak tau kenapa???? Sebab ia adalah bekalan untuk aku supaya dapat duduk kolej lagi bila dapat masuk Semester depan.... ;). Penting tauuu..... Aku tak ready lagi nak duk rumah sewa... Walaupun ada kakak dan abang senior promote aku ngan kawan pasal rumah sewa... "ONGKOSNYA BELUM CUKUP DONGGGG"...hehehehehe...



 Dlm seminggu ni berlangsungnya "FESKO" di UiTM Machang ni.... Time ni laa aku dapat kutip bnyk kupon... Rugi klu tak join program2 yg diorang buat.... Bkn apa, klu tak join, tak leh kupon... hahahaha... *matakuponbtullahakuni*...
Hari ni last day,,, hrap2 mlm ni ada kupon for mlm penutupnya.... Kejap jer rasanya. Dan esok, bermulalah semula sesi kuliah.... Tapi tak pe,, lps ni dh nk cuti. Horreyyyyyy.... ^_^. Sesungguhnya,aku gembira dengan kehidupan aku sekarang, *as a university's student*. Ada kawan2 yg memahami and "happening" giler2.... :p




Ok lah, stkat ni dlu... Sebenarnya bnyk lagi nak tulis tapi aku ada hal.... Lain kali aku update lagi... Insyaallah... :D







Thanks for reading.... *_*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...