Friday, March 30, 2012

Aktiviti malam ni,,,,

Malam ni ak rasa x de mood nk online fb, kt tv pn x de citer2 yg best. Kebetulan pulak ak diserang lagi oleh virus selsema. Semua benda malas nk buat. Hari ni jugak ak rasa gembira sebab kakak ak yg blajar di K.Terengganu balik cuti. Dptlah luangkn masa dgn dia dlm seminggu ni. Setakat ini saja yg dpt ak coretkn pada malam ni. Keadaan diri yg x berapa nk sihat, x de idea nk kongsi apa2 kt blog ni...


Selamat malam. Semoga esk ak tetap bertenaga walaupun x sihat.

I'm Back.....

Setelah sekian lama menyepi drp mengupdate blog atau diari alam maya ak, ak kmbali semula... Beberapa minggu yg lalu, ak telah mengambil result SPM 2011. Dlm menunggu detik2 nk ambil result tu ak asyik rasa brdebar, susah hati kerana memikirkan camne r rupa result ak... ok ke k0...


Tanggal 21 Mac 2012, ak ke SMKRP utk amk result. Tunggu punya tunggu akhirnya smpai giliran ak. Dlm hati ak brdoa supaya result ak x mengecewakan ak, dan famili ak. Bila smpai dpn guru kls, dia cakap tahniah, ak tgk result alhamdulillah dpt jgk kaut 2A walaupun ada 1 subjek gagal. Subjek lain semua lulus, tp x kredit je.... Aku mula berfikir ke mana ak nk smbung pengajian. Nk msuk ting. 6, apply U/kolej atau mohon kerja yg sesuai dgn result???


Setelah mendapat khidmat nasihat dan pendapat drp pakar, ak pn apply UITM, SPA ( permohonan pekerjaan), maktab perguruan, isi upu untuk ke IPTA dan Politeknik. Jd sekarang hanya tunggu kalau2 ada surat drp mana2 yg ak apply tu smpai kt umah ak.  Dalam masa yg sama jugak ak masih lagi nk belajar untuk menjadikan blog ak lebih menarik. Ak x kisah kalau blog ak ni x bnyak follower, buat blog ni pun suka2 je... Kalau ad yang follow ak balik, ak terima... :p

Friday, March 2, 2012

i EnJOy My HoLiDaY jOUrNey 2


bliik ak tidur...zzz
ni master bedroom
meja mkan... cam ruang mkn laa...
Ini smbungan drp y prtama... Hri tu ktorg menginap plak kt KUALA TERENGGANU.. Smpai kt KT, kakak ak booking tmpt menginap kt SUMAI HOTEL APARTMENT. Kli ni msk kli ke-2 ak menginap kt cni... ak suka sbb ianya stail apartmen, ak leh duk blik sndiri... hehehe...
Ruang tamu sumai
restoran

i EnJOy My HoLi DaY jOUrNeY

ni signboard dya...


bilik penginapan


Kolam renang
Restaurant The Legend
Beberapa hri y lalu skali lg ak ikut kakak ak g outstation. Kli ni kt Kemaman, Terengganu. Yang ikt skali jgk abg, & ank2 sedara aku. Hri pertama ktorg nginap kt THE LEGEND HOTEL, CHERATING, KUANTAN. Ini antara kwasan persekitaran hotel. Tmpt hotel kami brmalam tu brhadapan dgn pntai.Best r jgk nginap kt cni. Pg2 bngun leh dgr bnyi ombak drp pantai.... leh rsa angin sepoi2 bhasa LAUT CHINA SELATAN. Ktorang duk kt cni semalaman jew.. Keesokan hri ktorg check-out dan terus ke KUALA TERENGGANU cz nk amk kakak ak yg blajar kt ILP GONG BADAK, dya ad cuti... Nanti ak smbung plak erk.. dlm slot ke-2...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...