Saturday, March 21, 2015

FOR THE LAST….











Masa berlalu dengan pantas sekali. Begitu juga dengan hidup kita. Kadang2 kita tak terasa bila ia berakhir.. Sedar2 kita dh ada dalam tahun baru.. Wahhh,, buat ayat puitis lah pulak ye. hihihi.. Ok, back to main point.. Trlebih dahulu Gadis nak say Hai to all blogger friend or to the public yg visit my blog.. Lama dah tak on blog ni. Last update tahun lepas (2014). Lepas tu senyap je kn.. 

Actually, Gadis online je.. On Internet, online FB, cri bahan esaimen tp x bukak blog pn. Bukan x nak bukak, nak je. Upload moment2 suwit dalam hidup tp x brkesempatan.. Untuk pengetahuan korang, sekarang Gadis dah nak abis study in diploma level. Dah nak cuti panjang lepas ni.. Yeah!!! X sabar rasanya.. :). Klu korang ingat lagi post Gadis yg lepas2, ad diberitahu Gadis study course Diploma in Information Management, skrg dah PART 5. Duk tnggu masa nak hadap final exam.. 

Bila duk termenung sorang2, Gadis trpikir mesti rindu nk separate ngan kawan2 yg study sama2.. Masuk degree level nnti mgkin kita orang dah x leh hangout, lepak sama2 mcm yg dah trjadi sepanjang 5 SEMESTER ni.. Gadis mesti akan merindui setiap moment yg indah2, suwit, gelak-tergolek sama2,. :'(. Untuk degree nnti kawan2 kamceng Gadis x pilih course yg sama. Yelah, bila dah abis diploma ni, dah boleh pilih degree ape yg sesuai dengan taste masing2. Gadis apply Degree in Library Management (1st choice), kawan2 ada yg pilih SYSTEM, RECORD, RESOURCE CENTRE.. Blh nmpak dah minat sorang2 tu. 


Tp itu keputusan dia orang kn?? Ikut kata hati masing2,. Gadis pun ikut kata hati jugak. The result, the reason I choose that course. Nak belajar x blh nak ikut orang kan?? Kena ikut taste kita, instinct kita, klu itu yg kita nak,. Betul apa yg kita pilih Insyaalllah ALLAH akan tolong kita.. :). Sepanjang semester banyak moment hepy yg Gadis lalui. Mnggu lepas baru je g MAJLIS PRA GRADUAN utk student sem akhir.. Hepy sngat2.. Sem ni jugak kena g buat reserach, interview pasal ARCHIVE MANAGEMENT. Group Gadis pilih ARKIB NEGARA MALAYSIA CAW. KELANTAN.

 
sori ye pic terbalik,, hihihi


Kite orang ada g KL gak, visit PERPUSTAKAAN NEGARA MALAYSIA & ARKIB NEGARA MALAYSIA. First time g sini. Sebelum ni ada je g KL lalu, tgk 2 bangunan ni tp x masuk pn. Rasa bertuah badan ni dapat pegi sini, walaupun banyak dugaan yg kite orang hadapi sblum smpai KL, tp alhamdulillah dpt jgk jejak kaki kt cni.. Jom usha moment yg kami dapat sepanjang kami di sana.. Aktiviti selfie ramai2 x dilupakan sepanjang visit tu,. Naik lenguh rasanya duk "posing" situ, sini.. Ape2 pun, banyak pengalaman & pengetahuan baru yg kami dapat.


 Proses baik pulih Al-Quran





 Bilik teater in Children Library of PNM

Hypermedia in Children Library




Bergambar ramai2 dlm auditorium ANM

Miss every moment in there.. Unforgettable moment in my life & for the last semester.. Hope bila degree nnti dapat lg cipta kenangan manis bersama kawan2 baru.. Ok lah dulu untuk setakat ini. Kalau ada masa, Gadis try update crita2 baru ye.. Wish me good luck for the final exam!!!. 
Assalamualaikum..











Saturday, March 1, 2014

SELESAI SUDAH E- RESUME & CODING HTML (INDIVIDUAL ASSIGN.)

 
 
 
Dah lama kn Gadis x update?? X de masa lah... Semester ni bizi ngan pelbagai assignment. Semester ni agak mncabar ksabaran & ktekunan Gadis amat dperlukan.. Assignment2 sem ni memerlukan ad sifatnya kekreatifan dlm diri Gadis. Jujurlah ye,, Gadis memang x reti nk mlukis atau mmpunyai imaginasi yg kreatif... Sbb tu bila naik ke Form 4 & 5 x amik msk kls seni... hehehehe..

Nk cite ckit psl subjek yg Gadis study pd sem ni.. Sem 3 ni mrupakan semester last Gadis study or amik subjek BEL (English sub.), CTU (sub. Agama Islam) & Ko-kurikulum (KESATRIA NEGARA yg trchenta,, hahaha ;) ). Sem ni jgk Gadis bnyk study psl skill.. I mean, study psl "PUBLIC SPEAKING", "PROMOTION", "CODING HTML", "MULTIMEDIA, buat E-resume pakai MX Director" & study jgk "INSTRUCTIONAL TO MEDIA & APPLICATIONS".  First, bila nk register courses rasa nervous n tkut sbb kna study psl benda2 ni.. Semuanya skill... Pyhnya!!!
Dh la Gadis kureng bab2 skill. Tp nk buat mcm mne, kena lah hadap jgk..





Dua, tiga mnggu yg lalu, Gadis trpaksa  mguatkan diri, tenaga & buka daya pemikiran yg kreatif utk mnyiapkan assigment Coding HTML.. Kena buat personal website.. Memanglah dh ad blog sndiri tp tu pun ad org lain yg tlong editkan... hihihihi.. :). Dlm masa yg sama kena pkirkan psl e-resume n coporate website.. HUH!!!! Memang buat penat kepala otak,,, lwt pg bru tidow... :(. Room mates pn sama.. Kteorg mmang kena kerja keras...

Jadi, seminggu yg lps dh submit E-resume tu.. Harap2 sir bg markah yg memuaskan hati,, (to Sir Faizal) :). Lega dh ckit,,.. Tp skang kena prepared utk assignment group plak. Bizi sesangat. 2 hri lps bru siap buat Personal Website n bru submit Khamis lps.. Pening n rasa serabut giler kepala ngan coding2 HTML tu... $_$. Alhamdulillah, dpt jgk siap.. Walaupun hasilnya x thulah ok ke x tp harap2 lecturer dpt bg mrkah yg ok... (to Sir Akmal Faiz) :).





This is "MY E-RESUME".. :)




Trhasil lh "MY PERSONAL WEBSITE"... Biasa2 jew... hihihi




Ini "HOMEPAGE WEBSITE "... Just simple... ;)


Walaupun, Gadis x pro mcm kwn2 lain, tp Gadis cuba utk buat yg trbaik.. Skrg tgh prepare utk group assignment plak.. Penat gilerrrr...!!! Ok lh dlu,, masa mncemburuiku,, huhuhuhu.. Sbnrnya, ad bnyk assignment yg kena buat tp Gadis curi masa kejap utk update blog... Hanya utk brkongsi cerita pd semseter ini... Skrg dh nk msk mnggu last kuliah. Lps ni dh nk final exam & final test. Rasa brdebar plak,.. Semoga result semester ni lebih baik drp sebelumnya.. Doakan Gadis... :). Wassalam... 






















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...