Saturday, March 21, 2015

FOR THE LAST….











Masa berlalu dengan pantas sekali. Begitu juga dengan hidup kita. Kadang2 kita tak terasa bila ia berakhir.. Sedar2 kita dh ada dalam tahun baru.. Wahhh,, buat ayat puitis lah pulak ye. hihihi.. Ok, back to main point.. Trlebih dahulu Gadis nak say Hai to all blogger friend or to the public yg visit my blog.. Lama dah tak on blog ni. Last update tahun lepas (2014). Lepas tu senyap je kn.. 

Actually, Gadis online je.. On Internet, online FB, cri bahan esaimen tp x bukak blog pn. Bukan x nak bukak, nak je. Upload moment2 suwit dalam hidup tp x brkesempatan.. Untuk pengetahuan korang, sekarang Gadis dah nak abis study in diploma level. Dah nak cuti panjang lepas ni.. Yeah!!! X sabar rasanya.. :). Klu korang ingat lagi post Gadis yg lepas2, ad diberitahu Gadis study course Diploma in Information Management, skrg dah PART 5. Duk tnggu masa nak hadap final exam.. 

Bila duk termenung sorang2, Gadis trpikir mesti rindu nk separate ngan kawan2 yg study sama2.. Masuk degree level nnti mgkin kita orang dah x leh hangout, lepak sama2 mcm yg dah trjadi sepanjang 5 SEMESTER ni.. Gadis mesti akan merindui setiap moment yg indah2, suwit, gelak-tergolek sama2,. :'(. Untuk degree nnti kawan2 kamceng Gadis x pilih course yg sama. Yelah, bila dah abis diploma ni, dah boleh pilih degree ape yg sesuai dengan taste masing2. Gadis apply Degree in Library Management (1st choice), kawan2 ada yg pilih SYSTEM, RECORD, RESOURCE CENTRE.. Blh nmpak dah minat sorang2 tu. 


Tp itu keputusan dia orang kn?? Ikut kata hati masing2,. Gadis pun ikut kata hati jugak. The result, the reason I choose that course. Nak belajar x blh nak ikut orang kan?? Kena ikut taste kita, instinct kita, klu itu yg kita nak,. Betul apa yg kita pilih Insyaalllah ALLAH akan tolong kita.. :). Sepanjang semester banyak moment hepy yg Gadis lalui. Mnggu lepas baru je g MAJLIS PRA GRADUAN utk student sem akhir.. Hepy sngat2.. Sem ni jugak kena g buat reserach, interview pasal ARCHIVE MANAGEMENT. Group Gadis pilih ARKIB NEGARA MALAYSIA CAW. KELANTAN.

 
sori ye pic terbalik,, hihihi


Kite orang ada g KL gak, visit PERPUSTAKAAN NEGARA MALAYSIA & ARKIB NEGARA MALAYSIA. First time g sini. Sebelum ni ada je g KL lalu, tgk 2 bangunan ni tp x masuk pn. Rasa bertuah badan ni dapat pegi sini, walaupun banyak dugaan yg kite orang hadapi sblum smpai KL, tp alhamdulillah dpt jgk jejak kaki kt cni.. Jom usha moment yg kami dapat sepanjang kami di sana.. Aktiviti selfie ramai2 x dilupakan sepanjang visit tu,. Naik lenguh rasanya duk "posing" situ, sini.. Ape2 pun, banyak pengalaman & pengetahuan baru yg kami dapat.


 Proses baik pulih Al-Quran





 Bilik teater in Children Library of PNM

Hypermedia in Children Library




Bergambar ramai2 dlm auditorium ANM

Miss every moment in there.. Unforgettable moment in my life & for the last semester.. Hope bila degree nnti dapat lg cipta kenangan manis bersama kawan2 baru.. Ok lah dulu untuk setakat ini. Kalau ada masa, Gadis try update crita2 baru ye.. Wish me good luck for the final exam!!!. 
Assalamualaikum..











No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...