Friday, March 30, 2012

I'm Back.....

Setelah sekian lama menyepi drp mengupdate blog atau diari alam maya ak, ak kmbali semula... Beberapa minggu yg lalu, ak telah mengambil result SPM 2011. Dlm menunggu detik2 nk ambil result tu ak asyik rasa brdebar, susah hati kerana memikirkan camne r rupa result ak... ok ke k0...


Tanggal 21 Mac 2012, ak ke SMKRP utk amk result. Tunggu punya tunggu akhirnya smpai giliran ak. Dlm hati ak brdoa supaya result ak x mengecewakan ak, dan famili ak. Bila smpai dpn guru kls, dia cakap tahniah, ak tgk result alhamdulillah dpt jgk kaut 2A walaupun ada 1 subjek gagal. Subjek lain semua lulus, tp x kredit je.... Aku mula berfikir ke mana ak nk smbung pengajian. Nk msuk ting. 6, apply U/kolej atau mohon kerja yg sesuai dgn result???


Setelah mendapat khidmat nasihat dan pendapat drp pakar, ak pn apply UITM, SPA ( permohonan pekerjaan), maktab perguruan, isi upu untuk ke IPTA dan Politeknik. Jd sekarang hanya tunggu kalau2 ada surat drp mana2 yg ak apply tu smpai kt umah ak.  Dalam masa yg sama jugak ak masih lagi nk belajar untuk menjadikan blog ak lebih menarik. Ak x kisah kalau blog ak ni x bnyak follower, buat blog ni pun suka2 je... Kalau ad yang follow ak balik, ak terima... :p

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...