Friday, May 11, 2012

Form 6 ke UITM.....????

Entry yg mungkin membosanku sedikit. 8 Mei yg lalu aku ke SMKRP utk mendftar ting.6. Aku post entry ni pun sekadar utk brkongsi pengalaman bru prsekolahan walau bru setahun meninggal alam prsekolahan.  Pada first day nk dftr aku rasa malas nk bgun pg2,, gosok gigi, mandi.... Al-maklumlah,, dh lama x bgun pg2... In the deep of my heart, sbenarnya aku rasa trpaksa utk meneruskn pengajian ke ting.6 ni. Tetapi memikirkan tiada peluang utk melanjutkan pengajian ke mana2 IPT, aku dftr laa jgk.


Tetapi beberapa minit yg lalu aku menerima msj drp drp kwan baik aku yg menanyakan sama ada aku sudah membuat semakan keputusan prmohonan ke UITM "PROGRAM PRA DIPLOMA MDAB". Lepas trima msj tu ak terus buat semakan,, dan keputusan  sungguh mengembirakan dan membahagiakan aku. Aku berjaya mendapat tempat di UITM di bawah pra diploma (PERDAGANGAN). Memang aku akui aku sngt gembira ngan keputusan nie.... Sudah bnyk kali aku trlepas peluang utk melanjutkan pengajian ke universiti.... Tetapi alhamdullillah,, di bawah program MDAB ini aku mendapat peluang utk melanjutkan pengajian ke peringkat u....



Namun, aku trsepit dlm sedikit dilema.... Aku diterima msuk ke ting. 6 dan sudah mendftr, tetapi aku juga menerima tawaran pra diploma UITM... Lantas aku bertanya pendapat kpd k.iparku. Katanya, lebih baik aku menerima tawaran ni... Bukan senang aku nk dpt tawaran sebegini... Kawan aku juga menerima keputusan yg sama. Kami gembira sngt.... :))


Aku memang nk sngt ke u... Nk sngt merasai pengalaman belajar d universiti walaupun kampusnya di negeri kelahiranku sndiri. Aku kena buat keputusan yg betul dan tepat kerana ia adalah masa depan aku kelak..." YA ALLAH TULUS DARI LUBUK HATI HAMBA-MU INI MEMOHON KPD-MU AGAR MEMBANTU HAMBA-MU INI MEMBUAT KEPUTUSAN YG TEPAT UNTUK MASA DEPAN AKU. BANTULAH HAMBA MEMBUAT KEPUTUSAN YG BETUL, YA ALLAH...... HAMBA MEMOHON KPD-MU, YA ALLAH......."

8 comments:

Amirah Jafri said...

My friends yang skrg pra-dip ramai berjaya :) semua dari pra-dip. u should try :) insyaAllah... =)

gAdis qLATE ( ^_^ ) said...

reallyyy???? memang tringin nk try and get into university.... susah x pra dip. ni...???? sy dpt pra perdagangan....

Atina Sharifuddin said...

salam , nk tnye . mcm mne nk semak keputusan pra diploma 2 ye ? check kt link mne er ???

Atina Sharifuddin said...

salam , nk tumpang tanye .
mcm mne nak semak pra diploma 2 ye ? nk check kt link mne eh ???

Atina Sharifuddin said...

salam , nk tumpang tanye .
mcm mne nk check dpt pra diploma nie eh ???

Shereen Yahya said...

akak student Uitm . akak rasa better msuk uitm kot . walaupun pra , n beza 1 semester dgn kwn adik yg lain . tp ok ape .. pra tade la ssh mcm f6 ..
lgpn InsyaAllah student batch pertama yg drpd pra dip ni program MDAB akan graduate thun dpan . see , bljr mne2 pn blh brjye .. walaupun pra :)
kalau ada ape2 tnye je akak ok insyaAllah mne yyg akak blh tlg akak tlg :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Semoga Allah tunjukkan yang terbaik.insyaallah. slm perkenalan drpd YM.:)

gAdis qLATE ( ^_^ ) said...

atina, sori r bru jwb ur question... mlm ni bru tgk blog... lately nie bizi sngt2... klu nk chek,,, cuba link www.online.uitm.edu.my. Kak sheereen,, akak uitm mne???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...