Sunday, April 28, 2013

FOLLOWER BERTAMBAH.... :) BORONG NOVEL BARU !!!!!! :D

 
 
 
 
First, Gadis a.k.a gAdis qLATE nak ucapkan syukur sebab follower blog Gadis sekarang dah bertambah kepada 107 follower setakat ni.... :) Tak sia-sia Gadis buat blog ni & jd blogger sejak 2011. Trima kasih jugak kpd blogger2 yang sudi follow blog Gadis yeaa... Maaf laa kalau Gadis tak sempat nak check comments korang. Bukan ape, Gadis bukannya selalu bukak blog ni macam korang yang selalu update blog2 korang tuu. Duk kat kampung biasa la,, line slow.. Lau nak update blog pun tak best kn???. Lagi pun Gadis tak de banyak masa nak bukak selalu. Mana nak uruskan rumah lagi, nak kena tengok-tengokkan anak sedara lagi... Tak sempat woooo.... huhuhu.
 
 
Hari ni tak tau la tersampuk angin kus-kus ape,, tiba-tiba hari ni update blog guna ganti nama "GADIS" selalunya guna "AKU"... Mungkin baru terasa kot ganti nama "AKU" tu agak kasar bunyinya... hehehehe.. Tapi ok jgk guna nama "GADIS", terasa sweet2 gitu. Gadis terkejut bila tengok follower bertambah lepas join 
 
 
 
 
 
dan beberapa lagi segmen lain. Tapi yang paling banyak comment kat entry segmen ni... Memang tak ku duga.. o.0 Sampaikan inbox pesbook dengan e-mail banyak giler... Lenguh tangan tak payah cakap la, duk gerakkan mouse nak check satu-satu... huhuhuhu. By the way, best jugak bila banyak follower. Dapat tambah kenalan baru sekali ^_^. Paling best sekali bila ada follower/blogger yang satu negeri dengan Gadis... Negeri Cik Siti Wan Kembang a.k.a Kelate. 
 
 
Di kesempatan ni jugak Gadis nak sharing2 ngan korang ape yang Gadis buat kelmarin. Pagi kelmarin Gadis keluar ikut kakak ngan mak pegi Kota Bharu, cari barang rumah. Lepas tu, Gadis bagitau kat kakak nak singgah Muda Osman nak tebus guna Baucar Buku 1 Malaysia (BB1M). Dah alang-alang keluar kan... On the way nak balik kita orang singgah kat SMO Pasir Mas. 



hanya contoh yeaa....       
 
 
 Bila sampai kat SMO dalam kepala otak dah setting nak beli novel... hehehe. Anak sedara Gadis pun ikut beli buku guna baucar Gadis... Bahagian pertama yang dituju ialah bahagian novel... Blink2 mata tengok novel.. Maklumlah, Gadis ni salah sorang hantu novel, kaki novel dan gelaran yang seangkatan dengannya.... hahaha... Bila tengok novel2 yang ada atas rak2 situ memang tak tau nak amik yang mana.. Rambang mata dibuatnya,, sampaikan kakak2 & abang2/kakitangan SMO duk tengok2, jeling2 kat Gadis... Agak2 dia orang duk pikir,, "budak ni nak beli novel ke nak tengok novel????" hehehe...
 
 
 
So, selepas beberapa kali duk keliling rak novel tu,, akhirnya jumpa jugak novel yang Gadis cari.. Gadis pun beli lah novel yang pernah Gadis baca kat http://www.penulisan2u.my/. "SUAMI TAK KUHADAP", "PROJEK MEMIKAT SUAMI" dan 2 buah novel lagi menjadi sasaranku... hehehe.
 
 
 

 

Sebenarnya, novel lain yang nak dibeli, tapi tak de pulak novel tuu... So, Gadis beli lah novel2 ni.. Jalan penceritaan dalam novel2 ni best. Sekarang pun tak tahu nak baca yang mana satu. Membaca novel ni salah satu hobi & minat Gadis. :) Kakak pun berkongsi minat yang sama, tapi tak de la sanggup beli & buat koleksi macam Gadis. Suatu hari, mak pernah tegur Gadis,, "sudah-sudah la menghabiskan duit beli novel tuu,,,.. simpan duit beli buku untuk belajar.." 
 
 
Memang betul ape yang mak cakap. Tapi anak mak yang sorang ni lain... Dah ini hobi & minatku,, nak buat macam mana.... Lagi pun,, bukannya setiap hari, setiap bulan Gadis keluarkan duit beli novel.. Beli pun sebab ada BB1M.. ^_^. Omak jangan la marah kat eden mak yoo,,, hihihihihi. Sementara masih cuti, boleh laa Gadis baca.... 
 

Ok lah dulu,, setakat ni dulu yang dapat Gadis update.. Kalau ada masa terluang, Gadis update pulak yeaa... ;) Trima kasih skali lagi kepada blogger2 yang sudi follow & memberi komen yeaa. Kalau ada yang Gadis tak follow/follow back atau tak sempat nak balas comments,, gadis mintak maaf banyak2.... 

See u olls later... =D













 
Thanks for reading.... *_*

6 comments:

Mia Liana said...

wahhh.. projek memikat suami tu macam menarik je..

Hamir Rahman said...

tahniah sebab follower bertambah L:D

blogwalking disini.
jemput join segment ringkas amer ni
warming up dulu sebelum buat next GA and segment.

http://www.amercorner.com/2013/05/segmen-pencarian-bloglist-mei-amercorner.html?m=1

Noor Atyka said...

Jom join http://rikaemyekya.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-tyka_7.html

nur wanda Shuhada said...

Done follow, hope boleh follow back . GoodLuck , Jom join segmen Hadia menarikkk auu .
http://hasyasurfina.blogspot.com/2013/05/hasyas-collection-giveaway.html

&

http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-tyka.html

gAdis qLATE said...

mia: memang menarik nvel "projek memikat suami" tuu... sesuai utk perempuan yg trik/pikat suami... huahahaha...
hamir: thanks.
atyka, wanda: thanks sudi komen n jenguk ke sini..
maaf la gadis x sempat lg nk follow back korang...
internet connection ad problem akhir-akhir ni...

Budu Bilis said...

Assalamualaikum..Singgah sini follow back. mokasih singgoh blog kawe. baru terbaca komen demo di fb kawe huhu..apa pun salam kenal boh ^^. Rajin2 singgoh blog ambo www.dindamaisarra.blogspot.com ..gd luck meyh! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...