Monday, April 16, 2012

Minatku kepada Novel

Antara novel-novel kegemaran... :)

Membaca novel salah satu drp hobi kegemaran aku. Dulu, aku minat baca novel2 yg bergenre cinta, sedih dan penuh ngan konflik permasalahan hidup. Tp sekarang, aku lebih brminat baca novel yg bergenre lucu, kata2 yg di mainkan oleh watak dlm novel tu berunsur komedi dan romantis. Bermula tahun 2011, seingat aku, telah banyak drama/filem diadaptasi drp novel2 karya penulis/novelis tanah air. Antaranya......





 Ada jgk antara novel terkenal, drp novel diadptasi menjadi filem. Pengadaptasian novel tersebut telah menimbulkan  beberapa kontroversi yg melibatkan penulis novel itu sendiri dan para pelakon filem tersebut... Novel yg aku maksudkan ialah...



Novel Ombak Rindu
Diadaptasi kdp "FILEM OMBAK RINDIU"








Pada pendapat aku, dengan membaca novel, aku lebih menghayati jalan cerita yg ditunjukkan digarapkan dlm sesebuah novel tu... Bila aku baca novel, aku merasa seolah2 aku yg menjadi watak dlm novel tu. Pling aku benci lau ada watak2 jahat,menyakitkan hati, mengjengkelkan dan yg seangkatan dengannya,,,, tp x lengkap dan x best jgk lau x ada watak2 sebegitu rupa kan????





Dengan baca novel jgk aku dapat macam2 info pasal dunia semasa dan perubahan/perkembangan dunia manusia drp pelbagai aspek... Dapat pengajaran drp pembacaan novel tu.... Sekarang ni aku telah menambah koleksi novel aku. Ada yg lama dan yg baru... Lps je beberapa minggu abis SPM, aku khatam balik novel yg x tau berapa kali aku ulang baca.. Sejak akhir2 ni, aku dh beli beberapa buah novel bru yg mengenjoykan aku bila aku baca. Ni aku muatkn beberapa novel tersebut....

novel pling "cool"....
romantis & very nice novel
baru dlm pembacaan...


Aku harap nk kumpul bnyk lg koleksi novel... Walaupun mungkin menyemakkan bilik aku, tp bila time aku boring aku layan novel jgk... Kepada sesiapa yg baca blog post pasal ni,, mohon share kt aku lau ada novel2 terbaru erk....




5 comments:

shafiq said...

hehe , pheww , nasib lar x brapo minat baca novel nih , heee :p

gAdis qLATE ( ^_^ ) said...

minat ore pompuan x samo ngan lelaki, hariry... cntohnya minat bco novel ni.. ak sero x ramai kaum Adam suka/minat bco novel...

tukang kata said...

dah follow mehh..

addin adila said...

wah gadis minat kita sama...novel yg awak ada sy pun ada...sehati sejiwa ke kita ni? hihihii tp klau gadis nk tau bdk laiki skrg ni pun rmai baca novel tau

gAdis qLATE ( ^_^ ) said...

yeke addin... nvel ape yg addin ad sme ngan gadis??? lau ad lelaki yg mnat bce nvel mesti romantik kan???? hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...